Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Kukurydza z Puszki 1 szt
ananas 1/2 puszki
ser żółty 200 g
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Ryżowa

1. Gotujemy ryz wg zaleceń na opakowaniu, wysypujemy z woreczka i studzimy na sitku aby odparowała woda.

2. Gotujemy lub grillujemy pierś kurczaka, następnie po ostudzeniu kroimy w cząstki.

3. Ananas i ser kroimy w kosteczkę . Wielkość powinna być mniej więcej odpowiadająca wielkości ziarna kukurydzy zatem ok 0.5 cm

4. Wszystkie składniki mieszamy z odcedzona kukurydza i dodajemy majonez, musztardę i przyprawy do smaku. Sałatka powinna troszkę postać, żeby przeszła wszystkimi smakami. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 26.09.2010 15:46
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak