Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodajemy wcześniej rozmieszane w mleku jajka i sól i wszystko ubijamy. Gdy zaistnieje konieczność możemy dodać w małych i,lościach trochę wody tylko nalezy mieć na uwadze odpowiednia konsystencję ciasta. Ciasto powinno być gładkie, lśniące i puszyste. Gotujemy, zaraz po przygotowaniu, w wodzie z dodatkiem oliwy i soli, kładąc na wrzątek, wąskie kluseczki. Gotujemy przez ok. 5 min, cedzimy na sicie, przelewamy wrzacą wodą, odsączamy. Tak gotowe kluseczki wykładamy na talerze.

Komentarze

  • 9
    original
    Opublikowano

    kotlet

    polecam wszystkim, wspaniałe
  • 8
    original
    Opublikowano

    magical66

    wypróboewane polecam!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !