Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy ziemniaczane z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 5 łyżek stołowych
mięso mielone wołowe 30 dag
cebulka 1
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy ziemniaczane z mięsem

Ziemniaki ścieramy na tartce, odcisnąć sok przez gazę , z wierzchu zlać wodę a osad zebrać i połączyć z ziemniakami. Dodać jajko, mąkę doprawić i wymieszać . Cebulę podsmażamy na patelni dosypać przyprawę sól, pieprz można dodać 2 łyżki bułki tartej, oraz mięso. Z masy ziemniaczanej formować kulki i nadziać farszem mięsnym . Zlepić pyzy i wrzucać na osoloną wodę z solą .Gotowe polewamy tłuszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.05.2012 17:50
pyszne
Monika79 26.02.2012 20:40
fajne
babcia
babcia 25.02.2012 14:45
uwielbiam pyzy
piotereq 19.08.2011 09:50
pycha
MAR3STA 21.01.2011 16:29
pyszne;)
Monika193
Monika193 26.09.2010 14:18
u mnie często jada się takie kluseczki
IZABELA29 25.09.2010 10:40
pycha tez kiedys takie robiłam
alaaa 23.09.2010 21:15
wyszły super i po co stres,,
Beata73 23.09.2010 15:56
pychotka! robię często ale z pieczarkami!
Margo1 23.09.2010 15:44
Uwaga , robiłam pierwszy raz , ale stresy !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak