Sposób przygotowania

1.Mięso przełożyć do miseczki.
2.Cebulę drobno posiekać, połowę grzybów ( najlepiej podgrzybków) drobno pokroić
3.Do mięsa dodać grzyby, cebulę, kucharka, przyprawę do mięsa mielonego, pieprz, jajko oraz 2-3 łyżki bułki tartej
4.Wyrobić ciasto na gładką masę i formować z niej płaskie kotleciki, które należy lekko obtoczyć bułką tartą.
5.Piec kotleciki na złoty kolor na maśle
6.Wyjąc kotleciki i umieścić na serwetkach do odsączenia.
7.Na pozostałym tłuszczu podsmażyć resztę grzybów ( można do dodać kilka sitarzy, jeśli są suche i nie puszczą zbyt dużo śluzu)
8.Kiedy grzyby zmiękną, dodać do nich śmietanę oraz szczyptę soli do smaku.
9.Na sosie ułożyć kotleciki i dusić 8 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Aż ślinka cieknie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !