Sposób przygotowania

piwo i mleko podgrzac do gorąca w osobnych naczyniach. jajka utrzec z cukrem i masłem. Drożdże pokruszyc razem z mąką, nastepnie dodac do utartych jajek. Dolewac pomału piwa i mleka. Po dokładnym zmieszaniu formujemy pączki, gdy ciasto wyrosnie, to wrzucamy je do głębokiego tuszczu i smażymy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Jestem ciekaw czy różni się smakiem od zwykłego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    hmm... piwnych pączków to chyba jeszcze nie jadłam:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy przepis , będę chciała spróbować . tak myslę ,że chyba z powodu piwa dawka drożdzy jest podwójna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    No to mam ochotę zrobić pączki z Twojego przepisu :D Powiedz mi tylko na jakim tłuszczu smażyłaś te pączki :D Bo albo ja ślepa albo Ci umknęło :D
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    U mnie pączki, faworki czy oponki zawsze się smaży na stopionym sadle gęsim - najzdrowsze, jednak wiem, że nie każdy ma do niego dostęp i to w tak dużej ilości. Mama mojego chłopaka smaży pączki na oleju (ale ten się dość szybko pali)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !