Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i robimy z nich puree. Szpinak mrożony rozmrażamy, jeśli mamy świeży, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i miksujemy.
Mieszamy masę ziemniaczaną ze szpinakiem, dodajemy jajka, przyprawiamy ( można też dodać gałki muszkatołowej), mieszamy na gładką masą i wkładamy natłuszczonej i wysypanej tarta bułką formy babkowej. Pieczemy około godziny w 180 C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Do tego czerwony sos na bazie pomidorów i jogurtu. Rewelacja :) Lubię kolorowe jedzenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja lubię takie ziemniaczane babki,mogę jeść i na gorąco i na zimno:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ślinka mi już cieknie!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    ciekawa w smaku i wyglądzie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ufoludek!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Smakowite i pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    pięknie wygląda taka zieloniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    jest super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super babeczka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny pomysł; świetnie się prezentuje taka zielona babka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    ciekawa jestem jak smakuje bo wygląda ciekawie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno nie robiłam ziemniaczanej babki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !