Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona babka ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki, 1, 5 kg
szpinak, 0, 5 kg
sól, peiprz do smaku
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona babka ziemniaczana

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i robimy z nich puree. Szpinak mrożony rozmrażamy, jeśli mamy świeży, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i miksujemy.
Mieszamy masę ziemniaczaną ze szpinakiem, dodajemy jajka, przyprawiamy ( można też dodać gałki muszkatołowej), mieszamy na gładką masą i wkładamy natłuszczonej i wysypanej tarta bułką formy babkowej. Pieczemy około godziny w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.12.2013 12:44
Dawno nie robiłam ziemniaczanej babki:)
IZABELA29 14.03.2012 08:19
świetna
malaczarna23 20.12.2011 09:31
ciekawa jestem jak smakuje bo wygląda ciekawie
Izabela28 01.11.2011 14:06
fajny pomysł; świetnie się prezentuje taka zielona babka:)
goofy9 19.07.2011 23:39
świetny pomysł
Smakosz6 31.03.2011 10:12
super!
Beata73 10.02.2011 12:13
super babeczka!
Goya 23.12.2010 22:21
jest super
Katarzyna156 20.12.2010 09:41
ciekawy pomysł :)
Goya 14.12.2010 19:25
wygląda super
Mala 07.12.2010 22:02
pięknie wygląda taka zieloniutka
MAR3STA 02.11.2010 09:25
Smakowite i pomysłowe
Smakosz6 23.10.2010 12:32
ufoludek!
Łucja1 17.10.2010 11:52
ciekawa w smaku i wyglądzie!
mamusia1 04.10.2010 15:31
ślinka mi już cieknie!
ben-ka 02.10.2010 10:07
Jak ja lubię takie ziemniaczane babki,mogę jeść i na gorąco i na zimno:)
Koper 28.09.2010 09:12
Do tego czerwony sos na bazie pomidorów i jogurtu. Rewelacja :) Lubię kolorowe jedzenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak