Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 60-70 dkg
cebula 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 0,5 szkl
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać bulion, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę i przyprawę do gulaszu. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.10.2010 20:40
Bardzo lubię podroby drobiowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak