Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać bulion, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę i przyprawę do gulaszu. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię podroby drobiowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !