Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z pomidorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet mintaja 2
pomidor 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mąka tortowa
majonez tradycyjny 2 łyżeczka
keczup łagodny 1 lyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
ser chedder 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pomidorem

Filet skrapiamy sokiem z cytryn, posypujemy przyprawą do ryb. Jajko rozbijamy i mieszamy z gałką muszkatołową. Filet obtaczamy w mące potem w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju. Pomidor kroimy w drobną kostkę i mieszamy z drobno pokrojoną bazylią. Z majonezu, keczupu i musztardy robimy sos mieszając dokładnie te 3 składniki. Sos dodajemy do pomidorów i bazylii i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik. Na rybę nakładamy pomidory, przykrywamy dokładnie serem i pieczemy do momentu, gdy ser zacznie się topić. Przed podaniem można udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 18.04.2013 09:55
fajne danie
Grażyna13 02.10.2012 13:54
Pyszna rybka :)
Kopiko1983 24.09.2012 08:59
A to dobre...
Grażyna13 22.11.2011 09:41
Podoba mi się !
BernadettaP 29.10.2011 17:30
świetna rybka !
Faustyna 09.07.2011 22:21
Wygląda świetnie:)
Kuchareczekjeden 01.07.2011 21:29
super
kulek 30.06.2011 17:02
pyszne
Ewelina38 29.06.2011 12:11
rewelka, moje smaki ....
Mati13 15.03.2011 21:34
super!
Smakosz6 29.12.2010 11:38
mniam
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 07:51
Bardzo ciekawie mi to wygląda ... na piątkowy obiad będzie idealne ... i dlatego zaraz trafia do mojej księgi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak