Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
grzybów leśnych 1/4 kg
cebula 1
śmietany 18% 1 szklanka
posiekany szczypiorek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie grzybowym

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki.
Sos: Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy jajka i posypujemy je posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 11:49
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak