Sposób przygotowania

Polędwice kroimy w małe paski i posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Pieczarki
obieramy i kroimy w plastry, cebulę siekamy i następnie wszystko to smażymy na maśle. Po godzinie mięso
obtaczamy w wymieszanych mąkach (pszennej i ziemniaczanej) po czym wrzucamy je do wcześniej usmażonych pieczarek i cebuli. Smażymy i gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy bulion, koncentrat po­midorowy,ostrą paprykę
i wino. W takiej postaci wszystko dusimy jeszcze ok 10 min. Na koniec potrawę zaprawić śmietaną. Do smaku
możemy oczywiście jeszcze doprawić potrawę. Dla mnie im bardziej ostry, tym lepszy.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię tą zupę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    a ogórki?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    konkret
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !