Sposób przygotowania

Baton pokroić na 6 plastrów o grubości około 1,5 cm, ze środka wydrążyć miękką częśc. Podsmażyć kromki na maśle roślinnym. Kostkę bulionową rozpuścić w wodzie gorącej, masło rozpuścić, połączyć razem, dodać mąkę, wymieszać. Dodać śmietanę, zagotować wszystko razem. Plastry batona ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać sos do środka plastrów batona, a w środku rozbić jajka. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis taki orginalny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    szkoda, że fotki nie ma :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaintrygował mnie tytuł - jajka w batonie?! aż się roześmiałam do siebie bo nie wiedziałam, że gdzieś tak nazywa się bułkę :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    Jak tylko znowu zrobie to danie - dodam fotkę. A co do nazwy - w północnej polsce na długą bułkę pszwenną mówimy baton :) jak poznaniacy na ziemniaki pyry ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    U nas /Podkarpacie/ to chyba bułka -weka lub paryska. A przepis fajny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna przekąska !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny spróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo oryginalny przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super to wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna nazwa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ooo, też tak robię :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Wygląda ciekawie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglądają świetnie muszą równie świetnie smakować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smacznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ale smacznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Nie no za wygląd juz daje 6 tylko skąd taka nazwa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Próbowałam - polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    bardzo fajny pomysl :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    nazwa fantastyczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    często takie robię, super !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna200

    Ciekawe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna200

    Ciekawe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe, ciekawe!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo oryginalny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Ciekawe;) inspiruj?ce- zach?caj?ce do wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !