Sposób przygotowania

Drozdze zalac 250 ml letniej wody, w reszcie wody rozpuścic sól. Make wsypac do naczynia dodac ropuszczone drozdze i wode z sola. Ciasto wyrabiac mikserem,az bedzie miekkie ,a nastepnie jeszcze 5 min wyrabiac rekoma. Podzielic na 2 czesci i uformowac kule. Ciasto posypac maka nakryc ściereczką i odstawic na 3 godz. w cieple miejsce.
Pomidory odsaczyc z zalewy i rozdrobnic ,mozzarelle pokroic w plasterki. Bazylie umyc i posiekac.
Kule ciasta rozwałkowac, forme o sr. 32 cm posmarowac oliwa. Nałozyc ciasto ,rozsmarowac pomidory ,posypac sola i rozłożyc mozzarelle.
Picce piec 15 -25 min w temp. 250 stopni.
Wyjac posypac bazylia i skropic oliwa,
W ten sam sposób przygotowac druga picce.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    próbowałem bardzo dobra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !