Sposób przygotowania

To jest niesamowicie proste danie a jednocześnie jedno z naszych ulubionych. Z resztą – nie spotkałem się jeszcze z łososiem w formie, której bym nie zjadł.

Filety płuczemy, lekko osuszamy ściereczką. Nacieramy solą, pieprzem, oprószamy tymiankiem, i skrapiamy lekko cytryną. Czynność oczywiście powtarzamy z drugiej strony fileta.
W rondlu przesmażamy na maśle posiekane w drobną kosteczkę 2 plastry cebuli. Cebula się zezłaca. Wrzucamy parę kostek sera typu feta, potłuczonego, albo grubo zmielonego pieprzu i posiekany koperek. Dodajemy 200g śmietany. I łyżkę sosu sojowego. Mieszamy. Zostawiamy na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

Na patelni [najlepiej grillowej] kładziemy filety i obsmażamy z obydwu stron – ok.2 min z każdej. Aż zmienią kolor z różowego na lekko złocisty.

Na talerzach układamy łososia, polewamy sosem i przybieramy.
mmmm! pyszne!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mico

    pyszne, proste i szybkie... ale ja nie jestem obiektywny, bo łososia kocham pod każdą postacią... :P
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jedno z nielicznych dań rybnych, które do mnie przemawia:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !