Sposób przygotowania

Najpierw robimy ciasto. Ziemniaki gotujemy i tłuczemy tak aby nie było grudek. Żółtka oddzielić od białek i dodać z masłem do ziemniaków, następnie wsypujemy mąkę - i tak z 2 łyżeczki soli. I zagniatamy ciasto. Pieczarki umyć i posiekać, cebulę z czosnkiem zeszklić na maśle, dodając grzyby, po paru minutach dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy wszystkim to, co wymieniłam wyżej. Odstawiamy sobie i niech się studzi. Ciasto wałkujemy i wycinamy krążki garnuszkiem półlitrowym najlepiej i kładziemy na każdym krążku po łyżeczce nadzienia. Z białek ubijamy pianę mikserem , smarujemy brzegi ciasta i zlepić pierożki, posmarować je resztą białka i obtoczyć w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie nowość, ale zapewne pyszna nowość
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    nowe i wspaniałe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dla mnie coś innego
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajne fajne tylko coś mi się wydaje,że skany zdjęć
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nigdy nie jadlam takich i szczerze mowiac nigdy sie z takimi nigdzie nie spotkałam :) ale chciala bym wyprobowac :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !