Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa łasucha

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
mąka 30 gram
bulion drobiowy 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sok z połowy cytyny
czosnek 2 ząbki
papryka 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
marchewka 2 sztuki
pierś z kurczaka 2 pojedyncze
sól, pieprz do smaku
szczypiorek 1 dymka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa łasucha

Pomidory pokrój w kostkę.
Do garnka wlej oliwę i wsyp od razu mąkę. Smaż na wolnym ogniu 10-15 minut, żeby powstała zasmażka.
Zagotuj 2 litry wody, wrzuć 2 kostki drobiowe. Wymieszaj, zagotuj.
Do zasmażki dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Dodaj pietruszkę, szczyptę pieprzu przyprawy uniwersalnej.
Dodaj posiekany szczypiorkiem. Wkrop sok z cytryny i gotuj na małym ogniu 5 minut.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj. Marchewkę i obie papryki pokrój w drobniutką kostkę. Wrzuć warzywa do zupy, cały czas gotuj na małym ogniu.
Kurczaka pokrój w cienkie paski, zanurz w gotującej się zupie. Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Według uznania można również dodać inne warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.04.2011 10:54
bardzo dobra
agata1722
agata1722 06.04.2011 16:14
szybko się przyrządza i pewnie jest smaczna, jeszcze nie próbowałam. Zachęcająco wygląda jutro zrobię na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak