Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana kalarepka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 6 szt
marchewka 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 1 zabek
żółta papryka 1 szt
mięso mielone drobiowe 40 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana kalarepka

Marchew,cebule i czosnek obieramy.Papryke oczyszczamy.Warzywa kroimy w kosteczke.Z kalarepek scinamy wierzchy,i drazymy.Srodki siekamy.Wierzchy i wydrazone kalarepki gotujemy w posolonej wodzie.Na patelni mocno rozgrzewamy olej.Wrzucamy wszystkie rozdrobnione warzywa.Smazymy około 5 minut.Nastepnie dokładamy mieso mielone.Przyprawiamy sola pieprzem,i ziołami.Smazymy jeszcze 8-10 minut.Pomidory wraz z zalewa przekładamy do miseczki,rozgniatamy widelcem.Wlewamy na patelnie z miesem i warzywami.Czekamy az całosc zawrze,po czym zmniejszamy płomien i gotujemy az odparyje nadmiar płynu.Farz ponownie przyprawiamy.Napelniamy nim wydrazone kalarepki.Przykrywamy odcietmi wierzchami.Podajemybezposrednio po przygotowaniu,najlepiej z chrupiaca kajzerka lub kromka wiejskiego chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak