Sposób przygotowania

Marchew,cebule i czosnek obieramy.Papryke oczyszczamy.Warzywa kroimy w kosteczke.Z kalarepek scinamy wierzchy,i drazymy.Srodki siekamy.Wierzchy i wydrazone kalarepki gotujemy w posolonej wodzie.Na patelni mocno rozgrzewamy olej.Wrzucamy wszystkie rozdrobnione warzywa.Smazymy około 5 minut.Nastepnie dokładamy mieso mielone.Przyprawiamy sola pieprzem,i ziołami.Smazymy jeszcze 8-10 minut.Pomidory wraz z zalewa przekładamy do miseczki,rozgniatamy widelcem.Wlewamy na patelnie z miesem i warzywami.Czekamy az całosc zawrze,po czym zmniejszamy płomien i gotujemy az odparyje nadmiar płynu.Farz ponownie przyprawiamy.Napelniamy nim wydrazone kalarepki.Przykrywamy odcietmi wierzchami.Podajemybezposrednio po przygotowaniu,najlepiej z chrupiaca kajzerka lub kromka wiejskiego chleba

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !