Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany filet z mintaja

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 szt
sok z cytryny
mąka
sól, pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany filet z mintaja

filet umyć i oszuszyć, skropic sokiem z cytryny i odstawić na ok pół godziny. Jajo roztrzepać, mąkę wymieszać z przyprawami. Filety panierować w jajku i mące z przyprawami. Smażyć na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.03.2011 21:41
bardzo lubię zdrowe rybki
gosia561 11.02.2011 15:53
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak