Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 7-8
ryż 300 gr
czosnek 10 ząbków
cebula 2
Wywar: 400 ml
pieczarki 500 gr
olej kilka Łyżek
sól, pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

paprykę wydrążamy i wstawiamy do piekarnika( 180 stopni 20 min) Na oleju odparowujemy pokrojone pieczarki z cebulką, wsypujemy ryż i smażymy ok 5 min wlewamy wywar i ciągle mieszamy aż płyn odparuje. Dodajemy utarty z odrobiną soli czosnek, posiekane zioła sól i pieprz. Masa napełniamy papryki. układamy w naczyniu Żaroodpornym skrapiamy olejem i zapiekamy 5-10 min (180 stopni)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alicjaja 25.09.2010 12:48
mniam
alicjaja 25.09.2010 12:47
;))
alicjaja 25.09.2010 12:47
;))
alicjaja 23.09.2010 21:25
Wygląda i smakuje wspaniale.
aginaa 23.09.2010 09:14
pyszne
tomcio 22.09.2010 23:38
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak