Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulka marynowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Cebulka perłowa marynowana Smak 0,75 kg
sól 2 łyzki
cukier 10 dag
woda 1/2 l
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
ocet 750 ml 5%

Przepis i sposób przygotowania na: cebulka marynowana

Obrać cebulę wrzucić na wrzątek gotować 1 minutę, odcedzić przelać zimną wodą. Sól rozpuścić w wodzie i zalać cebulki odstawić na 12h, odcedzić i włożyć do słoików. Cukier ocet i przyprawy zagotować, zalać cebulki zakręcać i pasteryzować 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 08.05.2011 09:43
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak