Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 20 dag
mąka 20 dag
cukier waniliowy
bakalie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Ubijamy białka. Dodawać stopniowo i po kolei: cukier, żółtka, mąkę, cukier waniliowy. Pod koniec bakalie. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 20.12.2011 12:16
super przepis
goofy9 27.11.2010 16:59
ja też :) z dużą ilością bakalii :)
Ewelina43
Ewelina43 27.11.2010 12:58
lubiebie keksa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak