Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy deser z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2
mleko 2,5szkl
jagody 250h
cukier 5łyz

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy deser z jagodami

Jagody przebrać, umyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować i zagotować z 2 łyżkami cukru. Jeden budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, do drugiego wlać ćwierć szklanki mleka i wymieszać. Pozostałe ćwierć szklanki mleka zagotować z łyżką cukru, dodać jagody i budyń rozprowadzony mlekiem, podgrzewać, mieszając, aż masa zgęstnieje. Nałożyć do pucharków budyń jagodowy i waniliowy, odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem przybrać jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nati 22.09.2010 23:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak