Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki 1 kg
wody 1 litr
octu 1/3 szkl
cukru 3 łyżki
soli 1 łyżka
czosnek
cebula
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Zagotować składniki zalewy, słoikOw wkładać pokrojoną paprykę i przyprawy-na każdy słoik 1/2 litrowy- ząbek czosnku, plaster cebuli, 2 ziarenka ziela, 2 ziarna pieprzu, liść laurowy. Zalać zalewą, pasteryzować 5-10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.05.2011 09:33
moze jakis sloik zostal? ja sie nim zaopiekuje, ok?
Sloneczko222 02.10.2010 21:49
Ja też lubię:) Często dodaję do roladek drobiowych:)
etka 29.09.2010 09:53
uwielbiam paprukę konserwową - muszę zrobić kilka słoiczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak