Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
gruszki 3 szt
borówki 4 łyżki
olej 3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki faszerowane

Polędwiczki natrzeć pieprzem, solą, zmiażdzonym czosnkiem, ziołami, odstawić na pół godziny.Ser pokroić w słupkii obtoczyć w ziolach.Cienkie końce polędwiczek podwinąc pod spód i przypiąć wykalaczką. W ich srodku wyciąć tunel i wepchnąć tam słupki sera. Gruszki przekroić, usunąć gniazda nasienne, zagłębienia wypelnić borówkami. W rondlu rozlać olej, polędwiczki obsmazyć z każdej strony na rumiano,posmarować musztardą,podlać winem.Dodać połówki gruszeki dusić razem pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Z mięsa wyjąć wykałaczki. Polędwiczki pokroić w ukośne plastry, podawać razem z gruszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.10.2013 23:24
pysznie wygladaja
Motorek 17.09.2013 10:36
na pewno smaczne
anemon 17.05.2012 19:50
No, no, no. Elegancko i luksusowo.
olkaaa 22.12.2011 10:41
pycha
Wacław 26.08.2011 15:20
pyszny obiadek !
ben-ka 24.05.2011 10:07
aż ślinka cieknie:)
bursztynek 19.04.2011 23:37
ślicznie wyglądają
eli_555 19.04.2011 22:44
pycha,uwielbiam takie mięska
Natalia/tubisiek 24.03.2011 07:22
aż chciałoby się po nie sięgnąć ;)
Koper 08.01.2011 22:42
to musi być przepyszne, i jak pięknie wygląda
Mati13 27.12.2010 22:11
apetyczne
Ewa104 24.09.2010 21:52
Kusisz Misiu!
krzyniu1984 23.09.2010 08:08
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak