Sposób przygotowania

Wymieszać 12,5 dag masła z małą ilością mąki, wgnieść pozostałą ilość mąki, dodać sól i odstawić w chłodne miejsce,następnie na ciasto rozwałkowane w duży kwadrat, ułożyć pozostałą ilość masła uformowanego w mniejszy kwadrat. Ciasto złożyć w kopertę, tak aby masło nie wydostawało się na zewnątrz i całość ponownie rozwałkować. Złożyć je na trzy równe części i rozwałkować. Czynności te powtarzać tak długo,aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut w chłodne miejsce i piec w gorącym piekarniku. Można też nałożyć na ciasto farsz.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    kilka razy próbowałam różne przepisy jednak nigdy nie wychodziło mi takie same ciasto jak w sklepie pora na przetestowanie tego przepisu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    spróbuję na pewno :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Zrobię także.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !