Sposób przygotowania

Kurczaka , warzywa , liść laurowy, ziele angielskie i sól zalać wodą i gotować 40 minut na małym gazie .Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić . Żółtko zmieszać z sokiem z cytryny . Rozpuścić masło i wsypać na nie mąkę . Zamieszać . Rozprowadzić chłodnym wywarem . Dodać żółtko z sokiem cytrynowym . Doprawić solą i cukrem .Mięso obrać od kości ( lub zostawić całe udka wedle upodobania ), włożyć w sos i podgrzać .Podawać z ryżem na sypko i marchewką z groszkiem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Buniu przepis bardzo mi się podoba,ale nie wpisały się wszystkie składniki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Powinno być : 2 udka z kurczaka lub 2 piersi,2 marchewki,½ pietruszki,1/8 selera,¼ pory,1 liść laurowy,2 ziela angielski, ½ łyżeczki sol, ¼ kostki masła, 1 łyżka mąki , 1 żółtko,1 łyżka soku z cytryny ,Cukier ,½ litra wody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !