Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Natrzeć curry, pieprzem , sosem sojowym . Usmażyć na oliwie na rumiano .W woku rozgrzać 5 łyżek oliwy i wrzucić warzywa ( zamrożone ).Smażyć mieszając przez 15 minut. Dodać podsmażonego kurczaka .Wlać 1 szklankę wody . Dodać imbir , bambus , kiełki sojowe . Doprawić sosem sojowym , sosem Tao-Tao, curry , kurkumą , szczyptą cynamonu . Zagęścić sos mąką ziemniaczaną

Podawać z ryżem parabolicznym gotowanym na sypko na bulionie drobiowym ( z kostki bulionowej ).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    nawa mi się najbardziej podoba:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    smakowite zdjęcie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !