Sposób przygotowania

Z ćwiartek usuwamy skórę. Obsmażamy na gorącym tłuszczu i dodajemy do rondelka. Zalewamy kostką rosołową roztopioną w gorącej wodzie. Dodajemy pokrojoną marchew i wyciśnięty czosnek. I dusimy do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości. Wyjmujemy ćwiartki, oddzielamy mięso, kroimy i wrzucamy z powrotem do rondla. Zabielamy śmietaną wymieszaną z wywarem. W razie potrzeby zagęszczamy sos mąką. Można podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Bardzo dobre
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !