Sposób przygotowania

Ryż zalać wodą i zostawić na 30 minut .Potem wypłukać w kilkukrotnie zmienianych wodach tak długo aż woda będzie czysta . Odsączyć ryż .
Mięso pokroić w kostkę . Posypać połową curry – natrzeć. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i obsmażyć na nim na rumiano mięso .Podlać ¼ szklanki syropu od ananasa i dusić aż płyn się odparuje. Na głębokiej patelni rozgrzać pozostałe masło .Wrzucić na niego pokrojonego w kostkę ananasa , płatki migdałowe , rodzynki , ryż .Chwilę smażyć .Wlać bulion , syrop z ananasa, mleko kokosowe .Dodać wiórki kokosowe ,kurkumę, curry, pieprz cytrynowy, skórkę pomarańczową .Dusić na małym ogniu aż ryż będzie miękki i cały płyn się wchłonie. Gdyby płyn się wchłonął a ryż jeszcze był twardawy dolać od ½-1 szklanki buliony.
Doprawić pilaw do smaku. Podgrzać kurczaka. Podawać mięso ułożone na porcji pilawu posypane zieleniną .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    kolejne świetne wydanie kurczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    wygląda bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !