Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać małą łyżeczkę cukru i szczyptę soli, wymieszać, dodać mąkę i tyle wody,aby otrzymać gęstą masę chlebową. Ciasto dobrze wyrobić na gładkie i jędrne. Rozwałkować na grubość 1 cm, i podzielić na części. Każdą część znowu wyrobić oddzielnie. Ciasto wlać do foremek z pizzy. Przygotować różne farsze.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    \"ciasto wlać do foremek\" - ma być takie rzadkie?!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    ja robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    właśnie jak to wlac ciasto? nie dodajesz jajek?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !