Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę . Posolić , popieprzyć , posypać mieloną papryką , skropić sosem sojowym . Delikatnie wymieszać . Zostawić na 30 minut . Marchew , pietruszkę , seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Porę i cebulę drobno usiekać . Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni . Do garnka wrzucić mięso , jarzyny , cebulę , przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryła mięso . Dusić 1 ½ godziny . Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki . Dodać do gulaszu . Doprawić .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !