Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka . .
żółtego sera 1 plaster
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
schab 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z serem

Plastry schabu spryskujemy wodą i rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Ser pokroić w paski. Przygotowane plastry schabu panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Jedną stronę lekko opiekamy i przewracamy na drugą. Tę stronę opiekamy na rumiano. Przewracamy kotlet i układamy kratkę z pasków sera. Na przykrytej patelni smażymy do rozpuszczenia sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak