Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki duszone z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 700 g
drobno pokrojony koperek 4 łyzki
cebula 1 szt
masło 3 łyzki
śmietana 200 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kurki duszone z koperkiem

Grzyby oczyscic umyc osaczyc duze pokroic na kawłki,małe zostawic całe.Posiekana cebule przesmazyc nie rumieniac,Dodac grzyby i dusic pod przykryciem 40 minut,dosypujac po 10 minutach polowe koperku.Gdy grzyby beda miekkie,wlac smietane i przyprawic sola i pieprzem.Posypac reszta koperku,Podajemy na goraco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak