Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek przekładany papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
bazylia 1/4 łyżeczki
rozmaryn 1/4 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
boczek 1 kg
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek przekładany papryką

Boczek opłukać, naciąć po wierzchu i wyjąć żeberka. Na marynatę: wymieszać olej z ziołami i roztartym z solą czosnkiem. Paprykę opłukać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w paski. Cebulę pokroić na cząstki. Boczek natrzeć marynatą. W miejscach po żeberkach włożyć paski papryki i cząstki cebuli. Odstawić na kilka godzin. Boczek ułożyć na folii, piec ok.40min, sprawdzając czy jest miękki w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.03.2011 14:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak