Sposób przygotowania

Ugotowane na pół twardo ziemniaki pokroić w talarki. Cebulę drobno posiekać. Boczek i ser pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na niej cebulę oraz czosnek. Smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowę ziemniaków na nie połowę boczku z cebula i część sera. Przykryć następną warstwą ziemniaków, boczku i sera. Całość polać śmietaną. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka zapiekanka jest naprawdę pyszna, w sam raz na kolację :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !