Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jelenie różki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier puder 15 dag
masło 10 dag
żółtka jaj 2 sztuki
jajko 3 sztuki
śmietana 50 ml
skórka otarta z cytryny 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jelenie różki

Do mąki dodajemy masło , siekamy nożem, łączymy z jajkami , cukrem i śmietaną, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy cienki wałek , który kroimy na kawałki 7 cm. Każdy kawałek nadkrawamy ukośnie na przemian z obu stron{jodełkę}. Smażymy w głębokim tłuszczu tak jak chrust. Usmażone różki posypujemy cukrem pudrem i otartą skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 17:49
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak