Sposób przygotowania

Mąkę, podgrzane mleko, cukier, masło, jajko, spirytus - wymieszaj w misce, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy i mieszaj dalej, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Olej rozgrzej w głębokiej patelni, w takiej ilości, aby ciastka swobodnie się unosiły. Otrzymane ciasto wlej do dozownika do formowania donatek (w wersji ang. donut). Następnie z dozownika formuj donatki bezpośrednio do patelni. Smażyć należy, aż do uzyskania z każdej strony donatek koloru jasno brązowego. Na koniec po wyjęciu polej je rozpuszczoną czekoladą. W ten sposób otrzymasz prawdziwy przysmak, choć zapewne dość tuczący. :)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !