Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki i rozdrabniamy na jednolity mus specjalnym urządzeniem. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy. Blaszkę średniej wielkości smarujemy masłem a następnie obsypujemy bułką tartą. masę wylewamy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas pieczenia to około 50 minut. Gdy ciasto będzie już upieczone, czekamy aż wystygnie.
Mus jabłkowy podgrzewamy i wsypujemy galaretkę cytrynową lub pomarańczową. Mieszamy bardzo dokładnie. Gdy jabłka wystygną wykładamy je na biszkopt i wstawiamy do lodówki.Tuz przed samym podaniem szarlotkę ozdabiamy bitą śmietana i wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !