Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2 sztuki
śmietana kremówka 200 ml
oliwa 1 łyżka
jajko 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś 2 w sosie własnym

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z łososia

Łososia odsączyć. Dodać do smaku soli , pieprzu , sok z cytryny , oliwę , zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z kremem z łososia. Jajka gotujemy na twardo , obieramy. Krem rozkładamy do czterech pucharków , schładzamy w lodówce. Przed podaniem pucharki ozdabiamy plasterkami cytryny , cząstkami jajek i pomidorów oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 21.10.2013 07:50
super przepis :-)
halina16 12.06.2012 23:01
dobry przepis
aginaa 28.09.2010 17:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak