Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone dzwonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 6-8 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
olej 3 łyżki
szczypiorek 1 garść (pokrojony)
natka pietruszki 2 łyżki (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone dzwonki

zwonki dokładnie umyj i osusz. Natrzyj je z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem. Marchewki, pietruszkę i szczypiorek umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałeczki. Dzwonki włóż do naczynia żaroodpornego, obsyp warzywami i wstaw do piekarnika (na około 60 min - czas pieczenia zależy od temperatury pieczenia i wielkości karpia). Po wyjęciu, delikatnie przełóż na stosowne naczynie, obłóż warzywami, posyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.10.2012 18:31
uwielbiam karpia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak