Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg
grzyby suszone 5 dag
marchew
pietruszka (duża)
seler kawałek
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa na żeberkach

Mięso umyj i zagotuj w osolonej wodzie. Grzyby dokładnie opłucz, pokrój, zalej 1,5 l zimnej wody i namocz. Potem wrzuć je do garczka z mięsem, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę, seler i pieprz. Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru, dodaj majeranek, przypraw solą i gotuj. Mąkę rozmieszaj ze śmietaną, rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy, zamieszaj i zagotuj. Grzybową podawaj z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak