Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa pyszotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 szt.
mandarynka 2 szt.
galaretka cytrynowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa pyszotka

Dwie galaretki wiśniowe rozpuść w dwóch szklankach wrzącej wody. Ostudź. Powoli wlej do niej skondensowane mleko z puszki, ciągle ubijając mikserem. Całość wylej do tortownicy; poczekaj aż stężeje i połóż na wierzch uprzednio umyte, obrane i pokrojone owoce. Na koniec zalej wszystko dwiema galaretkami o smaku cytrynowym, rozpuszczonymi w 3 szklankach wrzątku. Przestudź i zalej. Całość włóż do lodówki. Pokrój i podaj na przykład z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przemek4 22.09.2010 23:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak