Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z musem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg jabłek, 2 łyżki żelatyny, 1 torebka cukru waniliowego, 5 dag rodzynków, 5 dag migdałów, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem jabłkowym

Umyj, obierz i pokrój jabłka. Zalej je wodą, dodaj cukier waniliowy i gotuj do miękkości. Na koniec dodaj żelatynę, rodzynki i migdały.

Oddziel białka od żółtek. Ubij białka, dodaj do nich żółtka i cukier. Do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość bardzo dokładnie wymieszaj (lub miksuj). Ciasto włóż do piekarnika na 40-45 minut. Upieczony biszkopt wyjmij na talerz. Na wierzch wyłóż mus jabłkowy. Całość udekoruj bitą śmietaną i wiórkami. Ciasto powinno być podawane na stół bezpośrednio z lodówki lub z zimnego pomieszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak