Sposób przygotowania

Umyj, obierz i pokrój jabłka. Zalej je wodą, dodaj cukier waniliowy i gotuj do miękkości. Na koniec dodaj żelatynę, rodzynki i migdały.

Oddziel białka od żółtek. Ubij białka, dodaj do nich żółtka i cukier. Do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość bardzo dokładnie wymieszaj (lub miksuj). Ciasto włóż do piekarnika na 40-45 minut. Upieczony biszkopt wyjmij na talerz. Na wierzch wyłóż mus jabłkowy. Całość udekoruj bitą śmietaną i wiórkami. Ciasto powinno być podawane na stół bezpośrednio z lodówki lub z zimnego pomieszczenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !