Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa jabłkowa na biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pól kostki margaryny
masła 3/4
cukru pudru 3/4 szkalnki
olejek cytrynowy
jabłek 70 dag
żółtko jajek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: masa jabłkowa na biszkopt

masło i margaryne razem ucieramy, w osobnym naczyniu ucieramy cukier puder z żóltkami, gdy zrobi sie z nich \'puch\' dodajemy małymi porcjami do masła i margaryny i dalej miksujemy. Jabłka obieramy i ucieramy na grubej tarce i dodajemy do masy ciagle miksując, dodajemy olejek.
Rozkładamy na biszkopt, można zalac galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 07.09.2013 10:07
fajny przepis
Andysz 25.10.2012 18:33
na pewno wypróbuję;)
Małgorzata106 09.08.2011 21:10
super
hastalavista 31.01.2011 12:14
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak