Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w galaretce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w galaretce

Golonkę gotujemy w litrze wody, dodając obrane warzywa, doprawiamy do smaku czosnkiem ,solą i pieprzem. Gdy mięso będzie miękkie obieramy od kości, kroimy. W wywarze po gotowaniu rozpuszczamy żelatynę. Do pojemniczków wkładamy pokrojone mięso i zalewamy wywarem tak, aby przykrył mięso. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.09.2011 12:04
super
aginaa 28.09.2010 17:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak