Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dkg
cebula biała 15 dkg
przecier pomidorowy 1 łyżka
smalec 1 łyżka
pieprz, sól
Liść laurowy suszony Prymat
pietruszka 15 dkg
marchew 15 dkg
boczek 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku.

jaś namoczyć na 2 godz.wypłukać i znów na 2 godz,i w tej samej wodzie gotować do miękkości.jarzynkę gotować i wywar wlać do fasoli ugotowanej,boczek równocześnie z fasolą gotować,cebulę podrumienić,dodać przecier pomidorowy i włożyć do fasoli zrobić brązową zasmażkę,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 20.02.2012 16:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak