Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany szaszłyk jagnięcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka jagnięca 80 dag
papryka 50 dag
cebula czerwona 50 dag
oregano 1łyżeczka
rozmaryn 1łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 szt
oliwa 5 łyżek
sól, pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany szaszłyk jagnięcy

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę, dodać sok z cytryny i 4 łyżki oliwy, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, wymieszać. Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć i pokroić w kostki, włożyć do marynaty i na 3 godziny odstawić do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na szpadki nabijać na przemian mięso i kawałki cebuli i papryki. Oliwę podgrzać na patelni i podsmażyć szaszłyki przez 20 minut. Oregano, rozmaryn i tymianek posiekać, oprószyć nimi mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.07.2011 10:30
super
Roman5 05.11.2010 02:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak