Sposób przygotowania

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę, dodać sok z cytryny i 4 łyżki oliwy, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, wymieszać. Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć i pokroić w kostki, włożyć do marynaty i na 3 godziny odstawić do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na szpadki nabijać na przemian mięso i kawałki cebuli i papryki. Oliwę podgrzać na patelni i podsmażyć szaszłyki przez 20 minut. Oregano, rozmaryn i tymianek posiekać, oprószyć nimi mięso.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !